428027_104726012992328_1688313800_n“Radi ono sto voliš, voli ono sto radiš.Tu leži tajna ispunjenog i srećnog zivota.”
TANIMA ART- JEDAN OD NAJLEPŠIH PRIMENA ŠKOLE ZA LIČNI RAZVOJ U PRAKSI
Umetnička radionica Tanima art nastala je kao porodični biznis iz potrebe da se povežu lični afiniteti i obezbedi egzistencija dve generacije autora. Ništa manje važno bilo je da se kroz kreativni rad, izrazi i radost stvaranja.
Sve je počelo kao igra. Ukrašavanje poklona prijateljima preraslo je u široko interesovanje kada su prijatelji te poklone objavili na društvenim mrežama. Tako se 2011. godine rodila i radionica Tanima art, čiji su autori i kreatori majka i kćerka, Svetlana Ćopić i Tamara Lazarević. Porodična legenda kaže da je ime nastalo od jedne šaljive horske pesme, ali pravo objašnjenje je da su se u Tanimu povezala dva pojma: ime kćerke Tamare i latinske reči anima, što znači duša, a to je i suština njihovog rada.
Umetnost proistekla iz duše postala je i porodični biznis kada je Tamara odlučila da svoj hobi i saradnju sa majkom Svetlanom pretvori u profesiju. Time se dugogodišnje traganje za poslom koji će je ispunjavati zadovoljstvom i obezbeđivati egzistenciju pretvorilo u svakodnevicu ispunjenu radošću i kreativnošću. Svetlana, kao mlada penzionerka koja je provela radni vek u novinarstvu svoj talent za primenjene umetnosti otkrivala je postepeno. Počela je sa pravljenjem nakita za prijateljice, nekoliko godina ranije okušala se i u papir maše umetnosti, a onda je otkrila smisao duboke emotivnosti u foto albumima porodičnih uspomena.
Tanima art je kuća nekoliko proizvoda. Svi su unikatni. Drugačije ne mogu ni da nastanu, jer zavise od nadahnuća i teme kojom se bave Rasklopljive kocke-fotoalbumi, ali i veliki skrep buk albumi uglavnom su povezani sa važnim događajiima nečijih života, a u duhovitim “srećnim teglama” čuvaju se ceduljice sa lepim željama. Svi ovi proizvodi su duboko lični i često nastaju u saradnji sa idejama naručilaca. Najzad, poslednji hit ove radionice su lampe u stilu industrijskog dizajna, što je danas veliki hit na specijalizovanim svetskim portalima. Lampe imaju svoje posebno značenje jer se takođe prilagođavaju željama kupaca.
Bez obzira što je Tanima art radionica koja ima svrhu i ukus porodičnog biznisa dve umetnice u prvi plan stavljaju osećaj oslobođene kreativnosti i nesputanog izražavanja. Sa tim osećanjem stigla je i životna radost koja se odražava u svakom proizvodu. Otuda i dubok, emotivan doživljaj pri neočekivanom “susretu” sa fotografijama iz privatnog života. Po svemu sudeći, rasklopljene kocke kao da im sugerišu otvaranje emocija i ukorenjivanje sećanja, a albumi postaju porodični muzeji uspomena. 
Lampe nastale od starinskih industrijskih proizvoda poput vodovodnih cevi, zupčanika i prenosnika karakterističnih za vreme industrijske revolucije pravi su ukras modernog stana, pa i retro dizajniranih prostora. Postavljene na komode u dnevnim sobama, ili po kafićima i restoranima prave atmosferu bliskosti, jer imaju izgled skulpturalnosti, osim što daju specifičnu svetlost.
Vlasnice i kreatorke radionice Tanima art kao da poručuju svojim delima da se poslovna sudbina mora uzeti u svoje ruke, a kada uz to dođe i osećaj radosti stvaranja dolazimo i do ideje o smislu života u svakom trenutku kreativnog ispunjavanja svakodnevice.

 

OVO JE SAMO DEO TANIMA ART ČAROLIJE A OSTATAK MOŽETE VIDETI AKO KLIKNETE NA OVAJ LINK :

https://www.facebook.com/tanimaart.photoalbums?lst=1423503931%3A100003647888631%3A1481150097

Tamara Lazarević : 064 / 239 -21-60