Čovek je beskonačan potencijal…

I umesto da cveta, širi se, raste i razvija obično ostaje zaglavljen, ostaje seme, nesvestan svojih fantastičnih mogućnosti….

Navikli smo da odgovore, rešenja i sve ono što nam donosi sreću tražimo u spoljnjem svetu. Ne shvatamo da upravo to što tražimo spolja proističe iz našeg unutrašnjeg bića. Boravimo u plićaku naše svesti dok nam dubine ostaju sakrivene…I često imamo gotovo neobjašnjiv a neverovatno jak osećaj žudnje za nečim, sve dok nam kosmos jednoga dana (sve ali ne i  slučajno)  ne pošalje jasnu ,nedvosmislenu poruku – TA ŽUDNJA JE ŽUDNJA ZA SAMIM SOBOM.

Sedimo na kovčegu punom blaga , patimo za njim ne znajući da je tu, na dohvat ruke. Sve stvari nam ostaju na nivou želja. Pitamo se zašto nam sudbina nije podelila bolje karte…Pitamo se, pokušavamo…Ponešto i uspemo…Pa čak i kada uspemo nešto nam nedostaje. Sva zadovoljstva i uspesi  ne mogu da utole tu glad, osećanje te neobične večito prisutne praznine.

Čitamo knjige, upoznajemo ljude, gradimo karijere, stvaramo porodice… A i dalje kada smo sami, u mraku i gledamo u zvezde osećamo žudnju… Žudimo za zvezdama, žudimo da se setimo ono što su nas naterali da zaboravimo a i dalje osećamo da postoji…Osećamo kako diše, pulsira,čeka…

Čeka da prodje zaborav.

ČEKA DA SE SETI SAMOGA SEBE.

Velika unutrašnja želja za promenom , za celinom, za jedinstvom, za radošću i ljubavlju, za ostvarenjem tog ogromnog potencijala ne može se ispuniti ako smo okrenuti ka spolja. To ne možemo naći u onom što je već poznato. Rast je uvek iz poznatog u nepoznato. Rast je uvek UNUTRAŠNJI RAST.

Niko vam nije rekao da možete u te dubine. Niko vam nije rekao kako da sidjete do njih. Niste bačeni na ovaj svet sami, nepripremljeni, niste pusto ostrvo, nemate lošu sudbinu, ne otplaćujete karmičke dugove, niko vas nije kaznio. Iako vam često to izgleda da je tako. Istina je- gledali ste u pogrešnom smeru, preciznije rečeno- živeli ste u iluziji. Poverovali ste drugima i odbacili svoje želje , osećanja i intuiciju.

Zašto ste to uradili??? Zato što su vam za uzvrat nudili „SIGURNOST“.

Sigurnost je jedna od najvećih iluzija. Sigurnost ne postoji. Bar ne na način na koji ste naučili. Cena je previsoka- nikad ne otkriti istinsku prirodu sopstvenog bića, ne rasti , ne stvarati u skladu sa njim. Biti neko drugi. Živeti tudj život. Život bez izbora…

…Bilo čime da se bavite, bilo kojoj grupi da pripadate, u bilo kojim okolnostima da se nalazite, bilo koji problem da imate, bilo šta da ste doživeli UVEK IMATE MOGUĆNOST ZA RAST I PROMENU. Čovek je jedino biće na planeti koje može da menja svoju biohemiju promenom načina razmišljanja. Čovek može da oseti slobodu i jedinstvo sa sobom, svetom i univerzumom kada spozna da njegov život i njegovo iskustvo proističe iz njegovih svesnih i nesvesnih misli i osećanja.

VI SAMI STVARATE SVOJU STVARNOST. Spoznati ovo znači poznavati TAJNU STVARANJA!

Upustite se u tu avanturu. Avanturu širenja vaše svesti ,vašeg bića. Tek kad promenimo sebe , promenićemo svoj svet. Biće potreban odredjen napor, ali taj napor je predivan…Taj napor će popuniti prazninu, taj rast će utoliti glad, ta spoznaja će otkloniti žudnju…

Postaćete iznenadjenje sebe samih.

Osetićete jedinstvo sa svim što postoji.

Pulsiraćete sa  planetom zemljom.

Čućete zvuk kosmosa.

Setićete se da ste božanska iskra…

Postaćete svesni stvaraoc sopstvene stvarnosti.

Skupite hrabrost, ako nešto izgubite to niste ni imali, a ono što dobijate to ste VI!!!

S.Palibrk